Diyet Yemekleri:Bademli Tavuk

Posted on 18:31 by Mr.Hu


1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.

Malzemeler : (8 kişi için)

2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber




Hazırlanışı :

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. 1 saat pişirin. Kapağı açık bırakın ve bir iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

1 saat dolduğunda tavuğun yanına mantar ve bademleri serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

Pişirme süresini ısıyı yükselterek kısaltabilirsiniz ama yavaş yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır. 

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir lezzet katacaktır.


No Response to "Diyet Yemekleri:Bademli Tavuk"

Yorum Gönder