Diyet Yemekleri:Bademli Tavuk
Posted on 18:31 by Mr.Hu
1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg
kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium
bulunur.
Malzemeler : (8
kişi için)
2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
½ çay fincanı Un
Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
Hazırlanışı :
Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz,
karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra
sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. 1 saat pişirin.
Kapağı açık bırakın ve bir iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.
1 saat dolduğunda tavuğun yanına mantar ve bademleri serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.
Pişirme süresini ısıyı yükselterek
kısaltabilirsiniz ama yavaş yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet
katacaktır.
Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm
katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir lezzet katacaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
No Response to "Diyet Yemekleri:Bademli Tavuk"
Yorum Gönder